Vi er forfulgt af ekstremister [MUNIDA]

ekstremisterTorsdag eftermiddag var vi vidner til, at landets presse, visse politikere og ukritiske følgere er gået i spåner grundet weekendens arrangement – Desert Rose – med Sheikh Kamal El Mekki, afholdt af AlMaghrib Institute Denmark. Der skulle efter sigende være tale om en religiøs forkynder, der opfordrer til ulovlig adfærd, drevet af et stærkt fjendskab mod andre trossamfund.

På trods af at vi udtrykker vores opbakning og støtte til arrangementet, har landsdækkende medier fået klar besked om, at vi ikke er arrangører eller medarrangører til begivenheden. Alligevel valgte man at bringe historien og sætte Muslimsk Ungdom i Danmark og Det Islamiske Trossamfund i fokus. Derudover har man skabt et skræmmebillede af taleren, som slet ikke har rod i virkeligheden. At misrepræsentere et individ på nationalt plan er i sin essens ekstremistisk. Vi er trætte af, at paranoide populister kan sætte dagsordenen og sprede en uretmæssig frygt omkring muslimer hos vore medborgere. Hvor mange har rent faktisk set en sammenhængende video med Kamal El Mekki, hvor han optræder i Danmark? Hvorfor er der ingen, der stiller kritiske spørgsmål? Er man så opsat på at sælge frygt og rædsel, at man vender det blinde øje til fakta? Vores religionsfrihed bliver forfulgt af ekstremister. Vi – det muslimske fællesskab i Danmark- vil aldrig bukke under for dette uretmæssige pres.

Vores budskab er enkelt; Så længe det er inden for lovgivningens rammer, skal muslimerne ikke begrænses af ekstremisternes propaganda. Vi vil i fremtiden invitere lige nøjagtigt hvem vi vil, hvornår vi vil. Det ligger desuden ikke til islamisk skik at give taletid til folk, som spreder frygt og opfordring til vold. Vi er overbeviste om, at det ikke havde været tilfældet ved weekendens arrangement, som grundet denne ekstremistiske forfølgelse er blevet aflyst. Det bør være et selvsagt faktum, at de respektive organisationer gør sit forarbejde, og at de aldrig vil være en hæmning for samfundsordenen.

Vi kalder til dialog og saglig debat og står med åbne døre for alle, som vil opklare eventuelle tvivl omkring os.

http://munida.dk/pressemeddelelse-vi-forfulgt-ekstremister/